Инструкции при поставяне

Инструкции при поставяне на фототапет

 

1. Започнете с гладки, чисти и сухи стени. Проверете за дупки или пукнатини. Премахнете старите тапети или мазилки. Стените трябва да са гладки!

2. Поставете фототапета на пода пред стeната. Трябва да решите къде ще го поставите, ако не покрива цялата стена. Има припокриване между някои части така че имайте го в предвид при оформлението.

3. Отбележете началото на фототапета върху стената. След това измерете ширината на една част и отбележете долния и горния края на първата част. След това свържете двете точки с права линия. По този начин ще поставите права 1-вата част. Това е от много важно при поставянето на фототапет на части.

4. Поставете 1-вата част с лицето на долу върху гладка повърхност. Нанесете лепилото върху гърба на фототапета с помощта на валяк или четка. Нанесете лепилото равномерно без да накисвате излишно хартията, уверете се, че ръбовете са покрити с лепило. Не сгъвайте фототапета като обикновен тапет

5. Поставете частта на стената, като внимавате тя да е в рамките на ограничителните линии. Използвайте влажна четка или гъба за да отстраните евентуалните мехурчета въздух. Работете от горе надолу. Избягвайте да натискате силно.

6. Избършете 1-вата част с чиста и влажна гъба за да премахнете евентуален остатък от лепило, който е попаднал отгоре.